Staj Sonrası Yapılacak İşlemler

Evet sevgili arkadaşlar sonunda stajı tamamladık ve sınava girmek için neler yapmalıyız? Kısaca anlatayım;

İlk olarak gemiden ayrılmadan önce staj defterinizi dolduruyorsunuz ( ya da daha önceki dönemlerin doldurmuş olduğu ve internette her yerde olan bilgisayardaki defterden bir çıktı alarak yazmış oluyorsunuz, çıktıları almadan önce isimlerin ve gemi isimlerinin ve sayfalarda sizi ele verebilecek hataları kontrol edin) staj defterinin her sayfasını geminin mühürü ile mühürleyin, her sayfaya kaptanın ve baş mühendisin imzası gerekiyor, genelde hepsine kendileri imza atmak istemeyecekleri için siz kendiniz atın ve size verilen kağıtları da siz doldurabilirsiniz. Büyük ihtimalle 3. kaptan size hzimet belgesi hazırlayacak, eğer mümkünse sizde o belgelerin birer kopyasını flash diskinize alın, gerçekten çok önemli olabiliyor. Yani gemiden ayrılırken elinizde hizmet belgeniz ve staj defteriniz dolu şekilde olması gerekiyor. Hizmet belgesinden bir iki tane tarihleri değiştirilmiş olarak ayarlarsanız karada tekrar uğraşmanıza gerek kalmayabilir.

Gemiden ayrıldınız, yapacağınız ilk işlem okula gitmek ve staj sınavını olmak giderken yanınızda bir adet hizmet belgesi fotokopiside götürün, dosyaya koyuyarlar.. Size genel bilgiler soruyor, ne kadar gözlem yaptığınızı anlamaya çalışıyor, başarısız olma gibi bir durumunuz yok! O yüzden fazla sıkıntıya sokmayın kendinizi. Başarılı olduğunuza dair bir kağıt var onu alıyorsunuz ve staj defterinizi girişte sağdaki bürodaki görevliye veriyorsunuz. Hizmet belgenizde ki tarihleri de düzgün olarak söyleyin ona göre tarihler giriliyor, eğer oynama yaptıysanız tarihleri de oynanmış olan şekilde söyleyin. Bir de büroda örneği olan bir dilekçe var onu yazıyorsunuz. Sonra görevlinin sizin sertifikalarınızı hazırlamasını bekliyorsunuz. Daha sonra sertifikalar Cengiz Hoca tarafından ve rektör tarafından imzalanıyor. Eğer şanlıysanız bu işlemler hızlı bir şekilde biter. Biz 3 günde halledebildik, ya rektör olmuyor ya da başka biri! O yüzden okula gitmeden önce bir telefon ile arayarak işlerin hallolabilip halllolmayacağını sorun.

Okul size Stajını tamamlamıştır sertifikasını verdikten sonra, o sertifika ile birlikte, yanınızda 1 adet sabıka kaydı, üniversite diplomanızın aslı ve 2 - 3 adet fotokopisi, 1 adet ikametgah belgenizi, 4 - 5 adet nüfus cüzdan fotokopinizi, gemiadamı cüzdanınızın resimli sayfasının 2 adet fotokopisi, pasaportunuzun  üzerine basılmış olan giriş çıkış tarihlerinizin olduğu kısmın fotokopisi, gemi adamı cüzdanınızı, sağlık yoklama belgesinin fotokopisi 1 adet, 2 adet fotoğraf, yarım kapak dosya ve hizmet belgenizi götürmeden önce şirketinize uğrayıp şirket kaşesini de vurdurun ve o şekilde gidin ki bir sorunla karşılaşmayın, emin değilim şirket kaşesinin ne kadar gerek olduğundan. ( eğer eksik varsa lütfen bana haber verin ve ekleyeyim ) hatırlayabildiklerim bunlar.

Bu işlemler sırasında doldurmanız için bir kağıt veriliyor ve orada email adresinizi okunaklı yazın. Çünkü gasm sınav şifreniz ve kullanıcı adınız oraya gönderiliyor. Bir kaç gün için de geliyor. Hatta evrakları verdiğiniz gün bile gelebilyor, eğer 2 gün içinde gelmediyse evrakları verdiğiniz yeri arayın size telefonda da verebiliorlar şifre ile kullanıcı adını. Bu sayede İstanbul, İzmir, Ankara, İskenderun, Antalya, Trabzon da olan sınav merkezlerinden randevu alıp istediğiniz tarihte sınava girebiliyorsunuz.

Sevgiler saygılar, sınava girip çıktıktan sonra size detaylı bilgileri vereceğim...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Eğitmi Hakkında Alınan Son Karar

Gemiler Nasıl Yüzer?

Bir Gemi İnşaacının Denizci Olma Serüveni